Vår Skattkista

Jag kom i kontakt med Martinus kosmologi – Det tredje testamentet, när jag var 16 år och det har betytt väldigt mycket för mig i alla år sedan dess. Martinus Kosmologi gav mig en stor glädje och ett stort lugn då jag var i tonåren. Efter att min äldsta dotter dog 2021 så har det känts mycket omskakande inom mig och för min läkning och hantering av smärtan och behovet av att förstå mer, så har jag känt ett stort behov av att ta till mig mer av Martinus kärleksfulla och logiska visdomsord. Martinus sa till oss, ta till dig det som känns rätt och intressant för dig, och lämna resten. Jag tycker nog det mesta är intressant, men jag har ju inte läst alla böckerna, även om jag fick de flesta i julklapp och födelsedagspresent av mina föräldrar efter 16 års ålder och ett antal år därefter, för det var det jag önskade mig då. Jag skriver här och formulerar lite om vad jag finner intressant:  

Vi är elektriska väsen. Elektricitet finns i olika oktaver och är en andlig energi. Det som är levande är inte den fasta, flytande eller gasformiga materien, utan ett fjärde tillstånd som är den strålformiga materien och den är elektricitet. Att vara ett levande väsen är samma sak som att vara ett elektriskt väsen. Den andliga, elektriska, världen är medvetande. Vårt medvetande, vår tankevärld är i jordklotsväsendets medvetande. Jordklotsväsendets medvetande sträcker sig långt ut i världsrymden. Så gör även alla andra klot, solar och galaxer. Så det s.k. ”tomrummet” mellan stjärnorna är deras medvetanden och inget tomrum.   

Den mikrokosmiska elektriciteten finns i atomvärlden, medans mellankosmisk elektricitet genomströmmar vårt nervsystem där det är material för vårt medvetande och våra tankar. Makrokosmisk elektricitet är livskraft för jordklotet och alla andra himlakroppar och det är den vi använder i lampor och elektriska motorer.

Vi inkarnerar i den fysiska världen för att vi ska utveckla vårt medvetande och lära oss att tänka logiskt, då logiskt tänkande är samma sak som verklig kärlek.   

Jaget är bortom tid och rum, det är stillhet, något som är, den fasta punkten bakom allting. Det finns bara ett jag. Helheten/Alltet/Gud är detta jag som kommunicerar med sig själv, genom alla sina beståndsdelar/levande väsen genom att var och en tätt knutet till detta sitt gemensamma jag genom sitt övermedvetande och sina talangkärnor, invecklas i för att sedan utvecklas ur materien genom en lång reinkarnationsresa genom växtriket, djurriket till det riktiga människoriket. Sedan vidare genom de andliga rikena visdomsriket, den gudomliga världen och salighetsriket. Dessa sex riken eller utvecklingszoner domineras av var sin av de sex grundenergierna instinktenergi, tyngdenergi, känsloenergi, intelligensenergi, intuitionsenergi och minnesenergi och ingår i ett spiralkretslopp.

Det levande väsendet består av jaget, som Martinus kallar X1. Det är helt stilla och evigt. Det enda man kan säga om jaget är att det är något som är.

Det levande väsendet består även av X2, som är övermedvetandet. Övermedvetandet är vår skaparförmåga och vår upplevelseförmåga.  Allt vi övar upp till att till slut bli talanger lagras i talangkärnor där. Även talang för skapandet av den kropp som hör till den utvecklingszon vi hör till.

Här finns även en koppling till moderenergin.

X1 och X2 är det levande i det levande väsendet. Han kallar det också för guldglorian.

Det levande väsendet består också av X3. X3 är det skapade. Det är vår kropp och vårt medvetande, båda dessa är under ständig förvandling.

Alla grundenergier utgår från moderenergin. Moderenergin bildar ett evighetsplan, och det levande väsendets evighetskropp.    

Jag ser det som att vårt högre jag är samma sak som vårt övermedvetande. Där finns vår skattkista.

Bli inte förvånad om du får läsa mer om det högre jaget här framöver ❤️❤️❤️

 

/161230-roslinje-rat.jpg

Packa gärna Din väska full med Tålamod, Tillit och Mod,    

på Din resa från oro till Lugn och från stress till Kraft.

/161230-roslinje-rat.jpg   

/2-logga-netas-farger.jpg

5 Dec 2023