Skotska minnen i generna?

Jag har så länge jag kan minnas haft en längtan till Skottland. Det kan ju bero på att jag som liten fick höra talas om att en man kom från Skottland för länge sen och att jag är släkt med honom på min farmors sida, många generationer tillbaka i rakt nedstigande led. Ingen har kunnat svara på vem det var eller hur många generationer tillbaka man kunde hitta honom i släkten. Bara hans efternamn har vi känt till. 

 

För att nämna nånting som jag alltid trott vara något helt annat: utan att veta hur, så ”visste” jag då jag var liten, att för mycket länge sedan så fanns det någon som hette Abraham som ändrade sitt namn. Jag tänkte på denna Abraham ibland. Jag funderade på om han kanske hette Abram först och så blev det Abraham sen. Men jag var inte säker på hur eller varför han ändrade sitt namn. Inte heller visste jag vem han var, mer än att han levt för mycket länge sen. Varifrån kom egentligen vetskapen om någon Abraham som ändrat sitt namn till mig, var kom de tankarna ifrån? Det skulle till slut visa sig finnas en Abraham som ändrat sitt namn...

Jag fick en lapp om släktforskning av en släkting för cirka 7-10 år sen, där det stod namn och vissa datumuppgifter på personer för ett antal generationer tillbaka i tiden. Jag visste bara skottens efternamn, men det hjälpte inte när jag läste namnen på lappen jag fått. Flera hade det efternamnet, men själva skotten måste ha hört till nån generation tidigare än vad som fanns nedtecknat. För den äldsta hade det svenska efternamnet Andersson. Abraham Andersson. Så han kunde det ju inte vara.

Nyligen fick jag veta av en släkting som släktforskar att skotten hette Abraham och att han hade bytt namn. Han tog sig ett svenskt efternamn, Andersson. Men de senare generationerna tog tillbaka det skotska efternamnet Timm. Se där. Och jag hade inte reflekterat över namnet Abraham på lappen jag fick för ett knappt decennium sedan, att det skulle finnas någon slags koppling till minnet jag hade sen barndomen av namnet Abraham och namnbyte. Är det intuition eller är det skotska minnen i generna? Undrar jag som en i det sjätte ledet efter skotten. 

Margareta

                                        

Gör en Beställning, Boka en Tid

eller Anmäl Dig till Kurs,

Andlig Afton  eller  Healing Afton:


(Lämna tom)

- - - - - - - - - - - -  - oooOO - OOooo - - - - - - - - - - - - -

Sinnes Ro  -  Din Väg Fram

- - - - - - - - - - - -  - oooOO - OOooo - - - - - - - - - - - - -

Packa gärna Din väska full med Tålamod, Tillit och Mod,    

på Din resa från oro till Lugn och från stress till Kraft.

- - - - - - - - - - - -  - oooOO - OOooo - - - - - - - - - - - - -  

/28sinnesro.jpg 

- - - - - - - - - - - - - oooOO - OOooo - - - - - - - - - - - - - 

7 Apr 2015