Se bakom Illusionen

Nyheterna väcker som vanligt en tanke som kan uttryckas som:
Varför gör de på detta sättet?

Brister i statskonsten avseende ett empatiskt och logiskt helhetskoncept gör sig synligt av och till, och det som är osynligt är det vi inte informeras om men som finns ändå som livsupplevelse för någon.

Avsaknaden av en verklig gemensam värdegrund att stå på lyser med sin fläckvisa frånvaro och medför att människor far illa pga orättvisor, felaktiga beslut och bristande kommunikation

Ni som har makt att bestämma i samhället. Kan ni bestämma er för om vi ska ha ett samhälle som värnar om alla invånare. Ska vi ha en rättvis eller en orättvis fördelning av resurser och ekonomi. Ska vi ha stora löneskillnader och värdera människors arbete olika? Ska sjuka människor tvingas arbeta? Och så vidare och så vidare. Hurdant samhälle vill vi egentligen ha? Ett samhälle som är nedtyngande eller upplyftande att leva i?

Det finns två riktningar att välja mellan. Antingen fokuserar vi på att skapa ett samhälle där girighet och egoism premieras eller så fokuserar vi på att skapa ett samhälle där logisk överblick, empati, generositet och omtänksamhet eftersträvas med allt vad det innebär för små steg och beslut.

Det tredje alternativet, såsom det fokuseras på just nu, är faktiskt som att ständigt blicka in i en återvändsgränd. Den teater som utspelar sig, är inget annat än ett enda långt hånskratt. Partier till höger och vänster, i mitten och, ja lite här och där korsan tvärsan. Dessa partier har sina skådespelare och de spelar sina roller så "bra" att vi spelar med genom att inta rollen som publik.
Så länge "skådespelarna" kan sina inövade repliker så att vi sitter kvar som lamslagna där vi sitter på bänken i publikhavet och bevittnar skådespeleriet samtidigt som vi sliter häcken av oss för att bygga samhället på riktigt i verkligheten medans "skådespelarna" springer runt på scenen i sina försök att föreställa verkligheten, bland annat genom att baktala varandra så kommer ingen förändring att ske. De är ju också förda bakom ljuset.

Detta skådespeleri är inget annat än egoismens och girighetens förlängda arm för att kunna behålla status quo. Vad är demokrati egentligen? Vad syftar demokrati och yttrandefrihet till då vi hela tiden hamnar i återvändsgränder? Vi får rösta på vilket parti vi vill. Men vad är dessa partier egentligen? Det är som olika sekter vilka vilseleder oss och förblindar även sina egna. Vi måste lära oss att se klart.

/1705-1-sol-over-havet.jpg  /1705-1-sol_pitea_havet.jpg

Så hur ska det bli egentligen? Vad vill vi? Ska vi fokusera på att skapa ett samhälle där girighet och egoism premieras eller ska vi fokusera på att skapa ett samhälle där empati, generositet och omtänksamhet eftersträvas? Ska vi bestämma oss för om alla människor är viktiga och värdefulla ? Ska vi ha en rättvis fördelning eller inte? Kan det verkligen finnas sisådär 10 olika åsikter om det? Nä, jag trodde väl det. Är det vem gynnar mig bäst eller vem gynnar oss bäst? Smög det sig in en liten till synes gullig räntegris här? Ja, "får jag bara bättre betalt än du så ska jag se till att du får bra betalt kanske". Byt sen ut ordet "betalt" till valfritt ord som syftar till hur någon form av orättvisa eller obalans kan försöka rättfärdigas. Det är ett spel för gallerierna.

Handlar yttrandefrihet om att vi ska kunna skrika oss hesa för att vi vill ha den största biten av kakan? Handlar rösträtten om att vi ska rösta om vilka som ska få lura oss i fyra år till?

Om alla partier samlas och kommer överens om grundläggande mänskliga rättigheter, utan att tänka på vilket parti/sekt de tillhör. Kan alla enas om en gemensam värdegrund? Klarar de av det? Har egoismen svalnat, så kan de faktiskt det. Då är grunden lagd. Då kan vi gå vidare. Då kan politikerna sluta spela med som marionettdockor i spelet där ansiktet utåt är viktigare än hjärtat. Först när politikerna tappar sina masker och befrias från den politiska sektepoken. Först då kan tåget vända. Då kan vi bygga den värld vi önskar leva i. Vi måste nämligen först rasera den grund som gynnar felaktiga maktstrukturer.

Ni som känner er manade. Ni som inte går i egoismens ledband. Ni som följer hjärtat. Nu är tiden inne att våga visa vägen. På olika områden i samhället visar vi vägen. Även inom politiken. Politiker ska väl inte vara så väldigt mycket senare än andra?

Såsom blodet pumpas runt i kroppen i kraft av hjärtat. Så kommer också ljuset i hjärtat belysa vägen för att hålla vår värld i rätt riktning. Såsom blodet i kroppen för näring och syre dit det ska, så lyser också hjärtats klara ljus upp vår väg framåt. Ordet demokrati får en helt ny innebörd.

När ska vi börja se bakom illusionen som skymmer sikten för oss?

Margareta

 

Gör en Beställning, Kursanmälan eller Tidsbokning:


(Lämna tom)

/161230-roslinje-rat.jpg

Packa gärna Din väska full med Tålamod, Tillit och Mod,    

på Din resa från oro till Lugn och från stress till Kraft.

/161230-roslinje-rat.jpg   

9 May 2017