Glädje - Vad gör dig glad?

Denna vecka blir det inget orakelkort, det blir detta inlägget istället...

I natt var en sån där natt då jag vaknade och kände höga, snabba energivibrationer och närvaron av ljusa dimensioner runt omkring mig. Och samtidigt en stark längtan efter att skriva. Det är bra att det går fort att skriva på iPhonen, speciellt eftersom orden kommer så snabbt:
                                                  
Det naturliga medvetandetillståndet är glädje. Att känna glädje är att vara i ett kosmiskt flöde, man upplever att man har flyt, allt faller på plats, man är lycklig. Man känner att man är där man hör hemma, man gör det man vill göra.

Glädjen över friheten att själv välja vad man ska längta efter och sträva efter kommer efterhand att utvidgas till glädjen över att vara fri. Fri från det man en gång faktiskt längtat till. Sådant man inte visste något om förut. Helt enkelt fri från sina egna skapade illusioner. En frihet som ger oss något vi ännu inte kan förstå till fullo.

Det inre får ökad betydelse för oss. Det viktigaste för oss kommer mer att handla om vad människor känner än vad de tänker. Även om människan finns i hela sin kropp, så är det i hjärtat hon bor.

Varje steg under resan genom invecklingens och utvecklingens upplevelsefaser har sin egen charm och glädjefas innan de spricker så som enbart illusioner kan göra då de återvänder till avsändaren visande sig vara en upplevelse man skapat åt sig, och inget annat. Och inte alltid den upplevelse man själv först trott. För saker är inte alltid vad de ser ut att vara. Det enda sättet att genomskåda tillvarons mysterier är genom den väg vi vandrat längs under eoner av tidsrymder, upplevelsevägen, uppburen av känslans sanna syfte: att bära våra upplevelser ända in till jaget, vårt centrum och skaparroder. Enbart där kan omskapelser ske. Göra om. Göra rätt.

Att inte längre känna glädje kan faktiskt betyda att du har växt. Du har växt ur den trånga tröja som tidigare värmde din upplevandeprocess. Du har sett igenom något, du har stuckit hål på en illusion. Det är något du inte längre kan känna glädje över. För du vet nu vad det är. Det vet du därför att du helt enkelt har upplevt det. Du har upplevt det tillräckligt mycket för att nu se rakt igenom det.
Den vågrörelse som expanderande rullar fram genom livet så att själen till drivmedel kräver högre vibrationer för att glädjen ska infinna sig, vittnar om den process som drivs enbart av din vilja, din längan, din lust till skapande och förnyelse. Det som förut var glädjefyllt, är nu helt i avsaknad av glädje för dig. Du har ändrat något i din frekvens, din energi. Du får nya längtor som driver dig framåt.

Då du inte längre känner glädje, utan istället en känsla av tungsinne. Du tror att du har sänkt din energi. Men du har istället höjt dina energier och vibrationer. Det är bara det att du inte har skapat utrymme i världen för dessa energier att ta plats.

Det handlar om att det inte längre är samma saker som ger dig en glädjekänsla, känslan av att ha tankat själen med det nödvändiga bränslet som heter glädje. Det finns faser då man har mer glädje av att få än att ge. Sedan finns en massa mellanfaser och sedan faser där givandet är den stora glädjen. Inte givandet som bygger på vad andra tycker, utan givandet som bygger på vad andra känner.

Nya utmaningar består i att skapa nytt i det yttre. Nytt som harmonierar med din nya vibrationsfrekvens, så att förnyad glädje kan infinna sig. För glädje är vårt bränsle. Och alla följer helt enkelt sin inre glädje i alla sina sanna val. Alla steg man tar framåt, tas i glädje. Det som är glädje just nu. Där glädjen inte finns med, där talar livet om för dig att du ska ta dig därifrån, du ska skapa ljusare och lättare energier i världen. Där finns regelbundet vår utmaning. Och vår näring att föda kreativiteten med, så den växer som talanger inom oss. Det vi gör blir vi bra på. Det vi längtar efter, det gör vi allt för att uppnå.

I grunden är vi. Ett varande som är, är och inget annat än är. Och detta varande är just i kraft av sina skapade och allteftersom spruckna illusioner som i sin tur inte finns annat än som upplevelser.

Kärlek heter den kraft som upprätthåller kontakten mellan illusionerna och varandet.

Kärleken, varandet och illusionerna är så symbiotiska att det  är tre sidor av samma sak.

Varandet är alla vi som bär illusionerna på en våg genom universum. Den vågrörelse som rullar fram genom livet så att själens drivmedel kräver högre vibrationer för att glädjen ska infinna sig,

Och för varje nytt steg på vår resa, då glädje får en uppdaterad betydelse för oss, så visar sig en glädje man nyss inte hade kunnat föreställa sig i sin vildaste fantasi.

Vad gör dig glad? Utveckling handlar om att hitta sin högsta glädje. Att gå glädjens väg är att gå i rätt riktning.

Och som sagt, glädjen visar dig då och då nya vägar. Lättare, ljusare, gladare vägar.

 

Margareta

                                        

Gör en Beställning, Kursanmälan eller Tidsbokning:


(Lämna tom)

- - - - - - - - - - - -  - oooOO - OOooo - - - - - - - - - - - - -

Din Väg Fram

- - - - - - - - - - - -  - oooOO - OOooo - - - - - - - - - - - - -

Packa gärna Din väska full med Tålamod, Tillit och Mod,    

på Din resa från oro till Lugn och från stress till Kraft.

- - - - - - - - - - - -  - oooOO - OOooo - - - - - - - - - - - - -   

- - - - - - - - - - - - - oooOO - OOooo - - - - - - - - - - - - - 

30 Nov 2015