Dagen efter Julmarknaden i Hägnan, Gammelstad

                                             /hagnan-julmarknad-2014.jpg

Den andra advent stod jag på julmarknaden i Hägnan, Gammelstad och sålde mina salvor och liniment. Men det är inte det jag ska skriva om här. Indirekt i och för sig. Nåväl, måndag morgon dagen efter marknaden vaknar jag yrvaket vid cirka kvart i sex. Maken letar efter nåt och frågar mig om hjälp. Sen åker han till jobbet. Jag tänker att jag nog vill sova eller åtminstone vila en stund till, då blir jag observant på hur annorlunda energin känns i rummet. Det känns inte som det brukar, det ser inte likadant ut heller. Jag har alltid undrat varför man aldrig talar om det som brukar synas i luften. Det är fortfarande lite halvmörkt i rummet och innan jag kan vila klart måste jag för bästa vila göra något åt det jag observerar. Det blir som en filmvisning på olika håll i rummet. Eftersom jag inte har hört något med det inre örat, så handlar det mest om energiminnen jag snappat upp från platsen eller människorna där jag varit under helgen. Energin både känns och syns, och den är tyngre än jag önskar. Jag ser som flera filmsnuttar, vilka blixtrar förbi och avlöser varandra. Ibland ser jag lite tydligare, speciellt en kvinna som försöker gå närmare mig och hon försöker sträcka fram handen för att hälsa på mig. Jag ser klädsel och färger, men har inte lagt dem på minnet. Hon når inte riktigt fram till mig. Däremot finns en mycket enträgen gammal farbror. Han har svarta, gammaldags kläder. Hatten är ganska hög och det ser nästan ut som om den är bredare upptill än nedtill, eller åtminstone lika bred. Jag är alldeles för trött för att orka hålla fokus så jag kan arbeta med en av metoderna jag har för att förändra energin i rummet så att energinivån höjs till en behagligare nivå där dessa efterhängsna energier kan släppa och somliga kan gå nån annanstans än hålla till hos mig när jag vill vila. Däremot väljer jag en annan metod och då jag skapar heligt rum och precis har bjudit in bland annat änglar och galaktiska guider så hajar jag till då jag ser den äldre farbrorns reaktion. Han håller i ett litet glas och skickar iväg glasets innehåll uppåt i en båge framåt samtidigt som han säger: "jag ska aldrig dricka mer". Jag har en kort konversation med honom. Sedan ser jag bara hans skosulor, han for uppåt och försvann. Kvar är bara en tydlig lätt och behaglig känsla i rummet. Inga bilder längre. Bara små gnistrande silverprickar här och var i rummet. Jag ser över klockans väckning och får vila en stund till.

På kvällen samma dag sitter jag i vardagsrummet och skriver bokföringen för de salvor jag sålt under helgen. Plötsligt ser jag tydligt hur en ljusgestalt står i hallen nära byrån. Det är Ben eller Bartolomeus som han egentligen heter. De gånger han visar sig så tydligt, så är det nåt jag ska vara observant på. Man kan nästan säga att han kommunicerar med mig genom charader. För jag ser på honom vad han vill säga mig. Så brukar det vara, så har det varit sen jag såg honom första gången. Jag minns inte hur gammal jag var då, men nånting mellan cirka 9 - 11 år. 

Jag observerar honom där han står jämte byrån. Fast jag ser att han står inte stilla där, utan är snarare på språng. Han visar hur man ser ut då man snabbar sig att gå. Jag går dit, och går i samma riktning som han är vänd mot. Då kommer jag till tvättstugan. Väl där upptäcker jag att torktumlaren som jag alldeles nyss fyllt med handdukar och badlakan är helt tom. Jag hade tydligen varit lite tankspridd då jag startade torktumlaren, för tvätten ligger kvar på bänken jämte och torktumlaren är i full gång fast den är tom. Den skulle ha fortsatt så i cirka 45 minuter till, då jag hade tänkt gå för att se om tvätten tumlat klart, om inte Ben visat mig att jag borde gå dit tidigare än planerat. Det har dessutom aldrig hänt tidigare att jag glömt fylla tumlaren innan jag startat den. Man ska inte ha för bråttom och inte göra fler saker samtidigt, då finns risk att nåt blir missat i förbifarten. 

Margareta 

                                       

- - - - - - - - - - - -  - oooOO - OOooo - - - - - - - - - - - - - 

 

Gör Din Beställning:


(Lämna tom)

- - - - - - - - - - - -  - oooOO - OOooo - - - - - - - - - - - - -

Sinnes Ro  -  Din Väg Fram

- - - - - - - - - - - -  - oooOO - OOooo - - - - - - - - - - - - -

Packa gärna Din väska full med Tålamod, Tillit och Mod,    

på Din resa från oro till Lugn och från stress till Kraft.

- - - - - - - - - - - -  - oooOO - OOooo - - - - - - - - - - - - -  

/28sinnesro.jpg 

- - - - - - - - - - - - - oooOO - OOooo - - - - - - - - - - - - - 

20 Dec 2014